Allt du behöver veta om

Begravningskransar

Begravningsblommor är visserligen vackra, men de har ett mer praktiskt syfte. De gör det lättare att uthärda vår sorg genom att vara närvarande vid minnesceremonier. Begravningskransar har vanligtvis hälsningsband så att de som skickar blommor kan visa sitt stöd. Det attraktiva bandet ger gott om utrymme för flera namn.

kransar till begravning

Olika sorters begravningskransar

Nedan kan du enkelt välja vilken typ av begravningskrans som du behöver!

Begravningskrans
Begravningskransar
Begravningshjärta
Begravningshjärtan
Begravningsdekorationer
Begravningsdekorationer
Kondoleansblommor
Kondoleansblommor

Begravningskransar: så funkar det

En krans, som är en perfekt cirkel, har traditionellt setts som ett tecken på evigt liv. En lagerkrans har alltid varit ett tecken på prestige och auktoritet, och denna sekundära betydelse av kransen går tillbaka till antiken. Detta är en av anledningarna till att kransar traditionellt används vid begravningar i vår kultur. Kransen är en visuell symbol för tron att människans liv fortsätter efter döden.

Kransar är ett av de äldsta blomsterarrangemangen som fortfarande används idag, och de kommer troligen inte att gå ur tiden någon gång inom kort. Solen och det liv som den anses ge representeras också av den cirkulära formen i många gamla folks tro och fantasi. Därför är kransens form inte en tillfällighet, utan har en viktig symbolisk betydelse.

Var ska begravningskransar placeras vid en begravning?

Kransar läggs traditionellt runt kistan eller urnan under en begravningsgudstjänst. De läggs upp så att alla i rummet kan se dem. Kransar behöver däremot inte visas i horisontellt läge. De är anpassningsbara och kan ställas upp mot en vägg, ställas på ett bord eller till och med läggas ut på en kista.
Om kistan till exempel inte har någon lämplig utsmyckning kan kransar som medtagits av nära och kära stå i stället. De ger en härlig atmosfär som bidrar till att lysa upp det dystra tillfället.

Begravningskransar finns i en mängd olika stilar.

Traditionella kransar är formade som en cirkel, men fyrkantiga eller rektangulära kransar är också acceptabla. Hjärtformade kransar kan vara mycket meningsfulla vid en begravning. Hur kransen binds ihop med blomsterstickor och bladverk bidrar också till dess övergripande utseende.

Kransens färg och form kan förbättras om blommorna koncentreras på ett ställe. Kransens cirkulära form kan också brytas av komponenter som sträcker sig utanför dess gränser. Det ger ett omskakande intryck som kan fungera som en källa till motivation för de sörjande.

Nedan är en topplista med de populäraste begravningskransarna:

  • Älskad-saknad – Röda och vita rosor – 2799 kr
  • Röd begravningskrans – Röda rosor – 4999 kr
  • Elegant begravningskrans – Vita rosor – 1899 kr
  • Avsked, öppet hjärta – Hjärta av rosa rosor – 1695 kr

Välj den begravningskrans som speglar den avlidnes personlighet

Din sista hyllning till en älskad person kan bli lika personlig som du är om du låter oss veta vad du vill ha.
Du kan vara säker på att den överlägsna kvaliteten på de begravningskransar vi tillhandahåller inte kommer att äventyras. Dess syfte är främst estetiskt; dess utformning bygger på tanken att skapa en härlig atmosfär. Detta gäller oavsett om den visas inom begravningsbyrån, utanför på kyrkogården eller någon annanstans.

Symboliska kransar för ett sista avsked

För att uttrycka det som ord inte kan uttrycka, skicka istället en begravningskrans. Vi ser till att ge kransen en attraktiv form som passar för firandet. Ett band medföljer för att visa vem som skickat kransen. En begravningskrans är en rörande gest av sympati. Vissa människor tycker att den är tröstande och rörande på samma gång.

Den perfekta blandningen av nyanser och blommor

Vi har bundit kransar för begravningar i flera år, så vi vet vad som fungerar. Du kan förhandsgranska hur slutprodukten kommer att se ut genom att titta på bilder av våra begravningskransar. Naturligtvis kan du också skriva svar eller fråga vidare. Begravningskransar som är speciellt gjorda för en avliden person är ett alternativ, men är sällan nödvändiga.

En krans kan ha en något oregelbunden form

Det är inte nödvändigt att den alltid är sfärisk i formen. Som exempel kan nämnas att begravningskransar som framkallar tårar har blivit alltmer på modet de senaste åren. Det finns andra vars hjärta stannar vid tanken på döden. Blommorna kan vara på sidan eller hela vägen runt.

Många olika typer av begravningskransar Det finns ett brett utbud av kransar att välja mellan när man planerar en begravning.

Det är sant att det inte finns några hårda och fasta regler för vad som kommer att fungera eller inte, utan sådana gränser finns bara i ditt eget sinne. Det finns en stor variation, från små minneskransar till olycksbådande stora klockor. Du kan hålla det enkelt genom att bara använda en sorts blomma, eller så kan du verkligen satsa på det genom att använda en regnbåge av färger. Även om många personer har en viss vision i åtanke för sin krans är det inte nödvändigt.

Skicka begravningsblomman till rätt adress

Alla vet hur viktigt det är att ange rätt adress till begravningsbyrån. Begravningskransen kommer fram i tid om den beställs i god tid. Oavsett vad som händer kommer den dock att gå dit du vill att den ska gå. Det kanske inte finns tillräckligt med tid för att göra de nödvändiga justeringarna om den felaktiga adressen anges.


Dubbelkolla därför allting innan du gör din kransbeställning. Oavsett om du planerar att delta i begravningen och hitta din krans där eller om du skickar någon annan i ditt ställe vill du att den ska komma fram i tid.

En begravningskrans är något som kan köpas och skickas av vem som helst.

Det finns ingen moralisk höjdpunkt här. Ingen har rätt att kritisera den begravningskrans du tar med dig eftersom det är ditt ansvar att erbjuda något passande. Det är vanligt att många familjer, vänner, arbetskamrater, grannar, medlemmar i en organisation eller anställda i ett företag slår ihop sina resurser och köper en större krans. På så sätt förstärks betydelsen av den krans ni väljer att köpa gemensamt.

Information om begravningskransar
Information blommor till begravningAntal
🌹 Antal begravningskransar:39st
💐 Antal varianter av begravningskransar:80st
🥀 Begravningskransar som kan skickas inom 3 dagar:15st
🌼 Kransar gjorda med rosor :17st
🌷 Antal med begravningskransar med text:35st
Vanliga frågor - FAQ

Vanliga frågor

Hur skickar jag blommor till begravning?

Du kan få blommor till begravningen om du beställer dem från en blomsterhandlare på nätet. Familjemedlemmarna eller floristen placerar då vanligtvis blomsterarrangemangen runt kistan eller urnan. Om du vill kan du också skicka med en handbukett till ceremoniplatsen.

Vem skickar krans till begravning?

De flesta blombuden skickar kransar till begravningar, vi brukar rekommendera Interflora eller Euroflorist för detta!

Vilken är bäst Interflora eller Euroflorist?

När det kommer till begravningsblommor så har Euroflorist ett bredare utbud, dock så är Interfloras hemsida mer lättnavigerad.

Vad skriver man på bandet på en begravningskran?

Vanligtvis så skriver man personens namn och datum men du kan välja helt själv om ni hellre vill ha något mer personligt.

Senaste från vår blogg

Prenumerera

Skriv upp dig och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vår regelbundna nyheter och erbjudanden om begravningsblommor.